Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Καινούργια ή μεταχειρισμένη τηλεόραση;

Όλοι θα θέλαμε η τηλεόραση που αγοράζουμε να είναι καινούργια "του κουτιού". Στην Ελλάδα έχουμε μια νοοτροπία που δύσκολα αλλάζει. Δε θέλουμε να βάλουμε στο καινούργιο μας σπίτι μεταχειρισμένα αντικείμενα. Όταν πρόκειται όμως για "βαριά" κομάτια όπως οι τηλεοράσεις μήπως θα έπρεπε να το σκεφτούμε λίγο παραπάνω;

Η μέση διάρκεια ζωής μιας τηλεόρασης είναι γύρω στα δέκα χρόνια. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το πόσο πολύ χρησιμοποιείται. Με τον τρόπο που αναπτύσσεται σήμερα η τεχνολογία είναι μάλλον βέβαιο ότι θα θελήσουμε να την αλλάξουμε αρκετά νωρίτερα. Η CRT που αγοράσαμε πριν επτά χρόνια αντικαταστάθηκε προ διετίας από μια LCD (χωρίς ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4) και τώρα ψάχνουμε για μία Smart TV ή για μία 3D. Γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι αλλάζουμε τηλεόραση ενώ η παλιά μας είναι ακόμα σε καλή κατάσταση.

Αν λοιπόν μια τηλεόραση είναι μεταχειρισμένη δύο ή τριών ετών έχει μπροστά της πιθανότατα περισσότερο χρόνο ζωής απ'όσο πρόκειται να την κρατήσετε. Η τιμή της όμως είναι περίπου στο μισό της αρχικής. Προφανώς αξίζει σαν αγορά, αρκεί βέβαια να είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν διάφορα site όπου μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένες τηλεοράσεις. Αν ενδιαφέρεστε ρίξτε μια ματιά κι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου